Promovarea, Moduri de promovare

Promovarea

A crea un produs, a stabili un preţ atrăgător şi a duce produsul pe piaţa-ţintă nu este suficient.

Astăzi, într-o epocă a supraproducţiei, clientului trebuie să i se atragă atenţia asupra produsului şi chiar trebuie să se comunice cu acesta. Cu alte cuvinte produsul trebuie promovat.

Moduri de promovare

Publicitatea comercială

Publicitatea comercială, sau reclama plătită, poate îmbrăca o mare diversitate de forme, reprezentând orice formă de prezentare şi promovare a unor idei, produse sau servicii, plătită de obicei de cel care a produs sau cel care vinde acele idei, produse sau servicii.

Promovarea vânzărilor

Promovarea vânzărilor se referă la o varietate mare de stimulente care pe termen scurt încurajează cumpărarea unui produs sau serviciu.

Promovarea, Moduri de promovare

Relaţiile publice şi publicitatea necomercială

Pe de altă parte, relaţiile publice şi publicitatea necomercială sunt programe concepute de societăţile comerciale pentru promovarea imaginii sau produselor sale, fără să fie vorba însă de un proces efectiv de vânzare-cumpărare.

Vânzarea „din uşă în uşă”

Un alt mod de promovare este vânzarea „din uşă în uşă”, acesta referindu-se la interacţiunea faţă în faţă cu unul sau mai mulţi clienţi posibili în scopul obţinerii de comenzi.

Marketingul direct

Marketingul direct cuprinde toate modalităţile de promovare care se realizează prin intermediul poştei, telefonului, poştei electronice şi internetului pentru a comunica direct cu posibilii clienţi.

Instrumentele utilizate în activitatea de promovare pot fi la rândul lor deosebit de diverse, fără însă ca procesul de promovare să se limiteze la acestea.

Stilul şi preţul produsului, forma şi culoarea ambalajului, atitudinea şi aspectul exterior al reprezentantului de vânzări, ambianţa din spaţiile în care se realizează vânzarea etc. au o contribuţie la realizarea efectivă a vânzării.Promovarea, Moduri de promovare publicat: 2022-11-08T15:34:07+02:00, actualizat: 2022-11-08T16:12:11+02:00 by Colegiu.info