Manifestări ale magiei

Forme de magie

Există forme de magie ofensivă şi defensivă.

Se face o deosebire între magia neagră şi cea albă, dar se poate crea confuzia de a crede că magia albă poate fi benefică.


Manifestări ale magiei

Sunt mai multe manifestări ale magiei:

ghicirea;

prezicerea;

vrăjile;

farmecele;

descântecele.Sf. Nicodim Aghioritul, Despre vrăjitorie

Sf. Nicodim Aghioritul arată că prin aceste manifestări ale magiei, creştinii se îndepărtează de la adevărata credinţă în Dumnezeu, împlinind voia diavolilor.

El spune că aceşti creştini prin jocurile de prezicere a viitorului, şi prin farmece, şi prin talismane de care se folosesc, şi prin celelalte purtări satanice şi vrăjitoreşti la care se dedau, învaţă să reînnoiască vechea închinare la draci, care fusese desfiinţată.

Şi cu toate că la vedere ÎL cinstesc pe adevăratul Dumnezeu, totuşi în ascuns tăgăduiesc pe Dumnezeu şi îl cinstesc pe diavol. (Sf. Nicodim Aghioritul, Despre vrăjitorie).Vrăjile şi farmecele

Vrăjile şi farmecele acţionează contra voinţei persoanei care este supusă acestor practici.

Vrăjitoria este o formă agresivă a magiei care se manifestă în diferite forme.

Există o formă de vrăjitorie prin care diavolii sunt invocaţi pentru a descoperi oamenilor lucruri pierdute sau ascunse.


Manifestări ale magiei

Manifestări ale magiei


Ghicirea şi prezicerea

O altă formă de vrăjitorie este cea legată de ghicirea celor viitoare prin diferite moduri de prezicere (chiromanţia sau ghicitul în bobi, cărţi de joc, cafea).Amestecul cu elemente religioase

Practicile magice şi vrăjitoreşti sunt amestecate cu elemente ale vieţii religioase (de exemplu, deschiderea Psaltirii, invocări către Maica Domnului şi către sfinţi) pentru a-i înşela pe cei mai slabi în credinţă.

De asemenea prezentarea magiei în latura sa defensivă şi taumaturgică (în mod special prin magia albă) determină pe mulţi oameni în situaţii limită să apeleze la practici magice.
Manifestări ale magiei publicat: 2023-05-19T12:08:24+02:00, actualizat: 2023-06-15T11:45:23+02:00 by Colegiu.info