Surse de împrumut, Băncile comerciale, Creditul comercial, Finanţarea achiziţionării de echipamente, Împrumuturile guvernamentale, Programele internaţionale

Surse de împrumut

Cele mai importante surse de împrumut sunt: băncile comerciale, creditul comercial, finanţarea achiziţionării de echipamente, societăţile de finanţare a afacerilor, asociaţiile de economii şi împrumuturi, împrumuturile guvernamentale, programele internaţionale de asistenţă etc.

Băncile comerciale

Băncile comerciale acordă împrumuturi pe baza analizei firmei, a studierii registrelor ei pentru a se asigura de posibilitatea rambursării împrumutului.

Împrumuturile se acordă pe baza a trei elemente:
contractul de împrumut (prevede condiţiile de creditare ale băncii şi obligaţiile ce le revin părţilor);
garanţiile materiale (pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor care nu au suficiente fonduri materiale pentru a le pune drept garanţie s-a înfiinţat Fondul Român de Garantare a Creditelor pentru Întreprinzătorii Privaţi);
documentele de susţinere a împrumutului (statut, contract, certificat de înmatriculare, decizia instanţei de înfiinţare a societăţii, documente despre necesitatea şi oportunitatea creditului, despre posibilitatea de rambursare etc.).

Creditul comercial

Creditul comercial este utilizat atunci când băncile refuză să împrumute banii necesari unei afaceri noi, deoarece consideră că riscul este foarte mare şi atunci întreprinzătorul apelează la furnizori cărora le plăteşte în 30 de zile.

Surse de împrumut, Băncile comerciale, Creditul comercial, Finanţarea achiziţionării de echipamente, Împrumuturile guvernamentale, Programele internaţionale

Finanţarea achiziţionării de echipamente

Finanţarea achiziţionării de echipamente se produce atunci când unii furnizori, din dorinţa de a încuraja întreprinzătorii să achiziţioneze echipamente, se oferă să finanţeze acest proces (termenele de plată sunt diferite, trebuind achitat un acont modest).

Împrumuturile guvernamentale

Guvernul României acordă sprijin pentru finanţarea întreprinzătorilor în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 2/1994 care prevede că o parte din fondurile de şomaj să fie utlizată şi pentru acordarea de credite cu dobândă redusă în scopul finanţării întreprinderilor mici, urmărindu-se crearea de locuri de muncă pentru şomeri.

Agenţia Naţională pentru Ocupare şi Formare Profesională, creată în 1998, creditează întreprinderile mici şi mijlocii care angajează şomeri în proporţie de cel puţin 51 % din numărul locurilor de muncă nou create, prin utilizarea creditelor acordate.

Programele internaţionale

Programele internaţionale care sprijină antreprenoriatul sunt, de asemenea, o soluţie, printre acestea putându-se număra liniile de credit deschise de către băncile internaţionale etc.Surse de împrumut, Băncile comerciale, Creditul comercial, Finanţarea achiziţionării de echipamente, Împrumuturile guvernamentale, Programele internaţionale publicat: 2022-03-10T09:27:08+02:00, actualizat: 2022-03-10T11:27:14+02:00 by Colegiu.info